Podrži Super devojčice!


komentara

UPDATE 28.SEPTEMBAR 2021. GODINE

U petak 17. septembra u Event space-u Kabezza organizovale smo Benefit veče “Podrži Super devojčice!“, na kome je prisustvovalo 70 ljudi, i gde su donacijama građana/ki prikupljena značajna sredstva u iznosu od 45.000 dinara, čime je premašen početni cilj od 125.000 dinara. Zahvaljujući donacijama, više od planiranih pet devojčica će dobiti jednokratnu stipendiju u iznosu od 25.000 dinara!Donacije su prikupljene prodajom naših promo materijala (šolja, rančeva, majica, ogledalaca itd.) i kupovinom Bingo karata.Bingo program vodila je Selena Simić uz muzičku pratnju Dj Endži dok su prethodno program otvorile „Devojčice koje podržavaju devojčice“ mini koncertom klasične muzike na kom su nastupile klavirski duo Lentiggini koga čine Anja Stoiljković i Anđela Memet, učenice srednje muzičke škole „Stanković“ i flautistkinja Sofija Đurđević, studentkinja Muzičkog fakulteta u Nišu.

// SCROLL DOWN FOR ENGLISH //

Učestvuj u kampanji Alternativnog centra za devojke i doprinesi da 5 devojčica iz Srbije uzrasta od 8-14 godina dobije stipendije za razvoj svojih talenata!

Verujemo da svaka devojčica poseduje Super moći koje treba otkriti a kada ih podržavamo da razvijaju svoje Super moći,  one mogu da promene svet na bolje!

Želimo da podstaknemo njihov razvoj u oblasti nauke, umetnosti i sporta i omogućimo im da postanu Super devojčice!Možda se rađamo jednaki/e ali nismo podjednako vrednovani/e u društvu i nemamo iste startne pozicije i mogućnosti. Razlike i nepravde su prisutne, ne zaobilaze ni najranjivije kategorije društva - decu. U većini slučajeva njihova iskustva povezivala je ista nit - detinjstvo opterećeno nepravdom i siromaštvom. Svesne smo da devojčice, pogotovo one koje žive u teškim životnim uslovima, nemaju podjednake šanse da se obrazuju i dobiju adekvatne uslove za razvoj svojih talenata.

Povodom Međunarodnog dana devojčica, koji se obeležava 11. oktobra, pokrećemo kampanju kako bismo podigle svest o pravima devojčica i njihovom ranjivom položaju i doprinele da pet devojčica uzrasta od 8 do 14 godina razviju talente kroz novčane stipendije.

Potrebno nam je 125,000,00 dinara kako bi svaka Super devojčica dobila jednokratnu stipendiju u iznosu od 25,000,00 dinara koja će im omogućiti da pokriju troškove prevoza, finansiraju edukativne časove ili aktivnosti, kao i da nabave sportsku ili umetničku opremu.Prednost za dobijanje stipendija imaće devojčice koje žive u težim životnim uslovima a o dobitnicama odlučivaće komisija koju čine mlade žene, umetnice i aktivistkinje za prava devojčica i mladih žena.

BUDŽET:

Pet stipendija po 25.000 RSD: 125.000 RSD

UKUPNO: 125.000 RSD

Kampanju možete podržati online donacijom na Donacije.rs ili uplatom na tekući račun Alternativnog centra za devojke. Za uplate na tekući račun:///

Support Supergirls!

Participate in the campaign of the Alternative girls' center and support five girls from Serbia aged 8-14 receiving scholarships for the development of their talents!

We believe that every girl has Superpowers that we need to discover and when we support them to develop their Superpowers, they can change the world for the better! We want to encourage their development in science, art, and sports to become Super Girls!

We may be born equal, but we are not all equal members of society, and we do not have the same starting positions and opportunities. Differences and injustices are present; they do not bypass even the most vulnerable categories of society - children. In most cases, their childhood burdens injustice and poverty. We know that girls, especially those who live in difficult living conditions, do not have an equal chance to get an education and get adequate conditions to develop their talents.

On the occasion of International Girls' Day, on October 11, we are launching a campaign to raise awareness about the rights of girls and their vulnerable position and contribute to the development of talents by supporting five girls aged 8 to 14 with financial scholarships. We need 125,000 RSD for each Super Girl to receive a one-time scholarship in the amount of 25,000 RSD, enabling them to cover transportation costs, finance educational classes or activities, and purchase sports or art equipment.

Girls who live in difficult living conditions will have the advantage of receiving scholarships, and a commission consisting of young women and girls, human activists, and young women artists will decide the winners.

BUDGET:

Five scholarships x 25,000 RSD: 125,000 RSD

TOTAL: 125,000 RSD

You can support our campaign by donating online at Donacije.rs or donating to the organization's bank account. For bank account donations:

Recipient: Alternative Girls Center ul. Balkanska 49/4 37000 Kruševac alternativniczd@gmail.com

+381 37 3100 011 

Bank: Komercijalna banka AD Beograd

RS35205007080003931047 Trg fontana 1, 37000 Kruševac, Serbia 

SWIFT: KOBBRSBG, beneficiary's Bank

///

IZVEŠTAJ [10. JUN 2022. GODINE]

Usled stalne kominikacije koja se odvijala sa roditeljima devojčica, bile smo u prilici da aktivno pratimo uspehe koje su devojčice nizale, a koji su donekle bili olakšani upravo stipendijama koje su dobile. Ovo je bio vrlo dinamičan period za nas, imale smo osećaj da postajemo članice jedne velike porodice Super devojčica, i pomalo neskromno, njihovi uspesi su postajali i naši. Vesti roditelja o uspesima devojčica i fotografije sa medaljama, nagradama, diplomama, punile su naše rezervoare entuzijazma ali i snage da nastavimo dalje sa ovom inicijativom.

Kako smo želele da što bolje razumemo kako je dodela stipendija doprinela razvoju talenata Super devojčica i kakve su potrebe za budućnost, pripremile smo Upitnik za izveštavanju za roditelje.

Potreba da se vide i promovišu uspesi Super devojčica ali i devojčica generalno, kako bi se društvo u celini senzbilisalo za njihove potrebe, prositekla je iz evaluacije roditelja. Roditelji napominju da se često suočavaju upravo sa manjim interesovanjem za uspehe devojčica, posebno u domenima poput sporta ili IT koji se doživljavaju kao muški. Roditelji su iskazali da postoji velika potreba da se devojčice podrže u oblasti IKT, da bi im mnogo značili besplatni kursevi programiranja, praksa u IT kompanijama i slično. Zbog toga je važno da se nastavi podrška za Super devojčice, jer njena dimenzija nije samo pojedinačna nego i kolektivna. Njen značaj za društvo je u tome što kroz podršku pojedinki zapravo jača kapacitete čitavog društva da razume i učestvuje u građenju društvene/rodne ravnopravnosti, što je saznanje koje je proisteklo iz evaluacije.

Roditelji su pisali o tome kako je stipendija doprinela njihovom porodičnom osnaživanju ali i šire zajednice sa kojom komuniciraju i dele nedaće ali i uspehe. Ukazali su na osećaj građenja solidarnosti u svojim zajednicama, i prelivanju tog efekta na nastavnike/ce, trenere/ice, devojčice u odeljenju, timu… Takođe, mnogi su ukazali na to da je ova stipendija doprinela promeni dinamike u nekim sredinama, da je u male i zabačene krajeve zemlje donela nadu i potvrdu da je uspeh moguć gde god da živimo.

Iako je kampanja  zvanično završena  11. oktobra, ona je nastavila da se razvija i živi. U periodu od oktobra 2021. godine do danas, zahvaljujući donacijama i velikoj pažnji i vidljivosti koju je kampanja izazvala, primile smo još 89 000, 00 dinara. Jedna od značajnijih donacija došla je od Jelene Jakšić (@jelajabuka) influenserke sa Instagrama sa kojom nas je povezala Trag fondacija. Ona je, pored donacije, ponudila podršku i saradnju za buduću kampanju.

To nam je pomoglo da za Međunarodni dan devojčica u IKT-u 2022. godine, koji se obeležava krajem aprila, podržimo još 3 devojčice koje se bave IT, odnosno programiranjem.

Kampanju nastavljamo i ove godine i već smo u pripremnoj fazi. Aplicirale smo za dodatna tehnička sredstva od Trag fondacije za kreativni dizajn kampanje. Uz podršku Trag fondacije, sav novac koji uspemo da prikupimo biće dupliran. Nameravamo da prikupimo sredstva i za pripremu svečane dodele stipendija, koju ćemo organizovati 11. oktobra, na Međunarodni dan devojčica, u Kruševcu ili u Beogradu.

Vidljivost:

U okviru Nacionalne konferencije o filantropiji, održanoj u Novembru 2021. koju je organizovala Trag fondacija, Jelena Memet učestvovala je na panelu „Koji si na treningu?“ na kom je pričala o kampanji „Podrži Super devojčice“.

Moramo da se pohvalimo da smo 8.marta, zahvaljujući kampanji „Podrži super devojčice“ dobile priznanje Befem Bring the noisse Vol.6 za Feminističku kampanja za podršku devojčicama. Fotografije možete pogledati ovde.Takođe, 31.maja Jelena Memet učestvovala je na predstavljanju rezultata „Srbija Daruje 2021“  koje je organizovao Catalyst Balkans.

I za kraj, predlažemo da pogledate članak o našoj stipendistkinji Ani Mitić, koji su objavile Niške vesti.

Hvala svima koji su nas podržali!

IZVEŠTAJ [15. DECEMBAR 2021. GODINE]

U toku veoma uspešne crowdfunding kampanje prikupile smo ukupno 431.734,00 dinara, kroz online donacije preko platforme Donacije.rs i putem pojedinačnih uplata na naš račun što je omogućilo da umesto 5 podelimo 16 stipendija devojčicama.

Izdvojile bismo da je značajno da se nekoliko dana nakon završetka kampanje na naš mail javila IT kompanija Hooloovoo koja je uplatila 1.000 evra na naš račun, i da smo veliku podršku imale od više organizacija i individualnih aktivistkinja ženskog pokreta, ali da se i pored toga odazvao veliki broj građana koji ranije nisu bili upoznati sa našim radom, ali su imali dobru volju da podrže našu kampanju.

Nakon sprovedene kampanje kreirale smo i distribuirale Poziv na konkurs za stipeniranje Super devojčica koji je bio otvoren od 22. septembra do 4. oktobra. Na konkurs se prijavilo 177 devojčica iz cele Srbije. Kako bismo na što objektivniji način odabrale devojčice, odabrale smo komisiju koja se sastojala od mladih žena iz oblasti sporta, umetnosti, nauke i omladisnkog rada. Komisiju su činile: Jelena Jaćimović, ilustratorka; Slađana Savić, asistentkinja na Hemijskom fakultetu u Beogradu, Natalija Laptošević, polumaratonka i aktivistkinja; Olga Boškov, aktivistkinja Femix-a i Rok kampa za devojčice, kao i deo tima ACZD-a!

U procesu glasanja vodile smo se internim aktima Politike zaštite dece, Procedurom korišćenja društevnih medija i kriterijumima za glasanje koji su predočeni komisiji pre glasanja.

Nakon glasanja, u periodu od 8. - 10. oktobra, organizovale smo intervjue preko Zoom platforme sa devojčicama koje su ušle u najuži izbor. Intervjue su vodile članice organizacije sa devojčicama i njihovim roditeljima.

Povodom Međunarodnog dana devojčica 11.oktobra objavljeni su rezultati konkursa na društvenim mrežama(fb i instagramu).Roditelji su obavešteni putem mailova i telefona o dobijenim stipendijama.

Naše ovogodišnje Super devojčice, dobitnice stipendija su:

Vasilija Radanović, Ljubovija, sport - biciklizam

Jelena Vlaški, Beograd, umetnost - slikarstvo i vajarstvo

Sara Filipović, Novi Sad, sport - odbojka

Sofija Jovanović, Velika Moštanica, umetnost, muzika - violina

Lena Matejin, Trstenik, umetnost – gluma

Hana Preljić, Bošnjane, umetnost - klavir

Anđelija Nedović, Kragujevac, sport - šah

Dunja Mitić, Niš, umetnost - balet

Katarina Stanković, Babušnica, sport – stoni tenis

Neda Milenković, Gadžin Han, sport –fudbal

Mia Knežević, Niš, sport - gimnastika

Ana Mitić, Niš, nauka – matematika

Vesna Rodić, Temerin, nauka – matematika i programiranje

Milica i Dragana Todorović, Pirot, sport - fudbal

Olga Vasić, Rakovica, nauka - programiranje

Lenka Damjanović, Sivac, nauka - istorija

Odabrane stipendistkinje posetile smo u periodu od 11. oktobra do 19. novembra 2021. godine, kada smo sa njihovim roditeljima potpisivale ugovore o donaciji, formular o saglasnosti roditelja, uručile im simbolični ček i slikale se sa njima. U nastavku su neke od fotografija:

 

Podrži Super devojčice!


komentara

431.734,00 RSD

donirano od 97 donatora za 29 dana

To je 345% od cilja od 125.000 RSD

 još
0
dana

Ciljana suma je premašena za 306.734 RSD

Uspešno završen 01.09.2021 - 01.10.2021 (29 dana)

UPDATE 28.SEPTEMBAR 2021. GODINE U petak 17. septembra u Event space-u Kabezza organizovale smo Benefit veče “Podrži Super devojčice!“, na kome je prisustvovalo 70 ljudi, i gde su donacijama građana/ki prikupljena značajna sredstva u iznosu od 45.000 dinara, čime je […]

Opis projekta

UPDATE 28.SEPTEMBAR 2021. GODINE

U petak 17. septembra u Event space-u Kabezza organizovale smo Benefit veče “Podrži Super devojčice!“, na kome je prisustvovalo 70 ljudi, i gde su donacijama građana/ki prikupljena značajna sredstva u iznosu od 45.000 dinara, čime je premašen početni cilj od 125.000 dinara. Zahvaljujući donacijama, više od planiranih pet devojčica će dobiti jednokratnu stipendiju u iznosu od 25.000 dinara!Donacije su prikupljene prodajom naših promo materijala (šolja, rančeva, majica, ogledalaca itd.) i kupovinom Bingo karata.Bingo program vodila je Selena Simić uz muzičku pratnju Dj Endži dok su prethodno program otvorile „Devojčice koje podržavaju devojčice“ mini koncertom klasične muzike na kom su nastupile klavirski duo Lentiggini koga čine Anja Stoiljković i Anđela Memet, učenice srednje muzičke škole „Stanković“ i flautistkinja Sofija Đurđević, studentkinja Muzičkog fakulteta u Nišu.

// SCROLL DOWN FOR ENGLISH //

Učestvuj u kampanji Alternativnog centra za devojke i doprinesi da 5 devojčica iz Srbije uzrasta od 8-14 godina dobije stipendije za razvoj svojih talenata!

Verujemo da svaka devojčica poseduje Super moći koje treba otkriti a kada ih podržavamo da razvijaju svoje Super moći,  one mogu da promene svet na bolje!

Želimo da podstaknemo njihov razvoj u oblasti nauke, umetnosti i sporta i omogućimo im da postanu Super devojčice!Možda se rađamo jednaki/e ali nismo podjednako vrednovani/e u društvu i nemamo iste startne pozicije i mogućnosti. Razlike i nepravde su prisutne, ne zaobilaze ni najranjivije kategorije društva - decu. U većini slučajeva njihova iskustva povezivala je ista nit - detinjstvo opterećeno nepravdom i siromaštvom. Svesne smo da devojčice, pogotovo one koje žive u teškim životnim uslovima, nemaju podjednake šanse da se obrazuju i dobiju adekvatne uslove za razvoj svojih talenata.

Povodom Međunarodnog dana devojčica, koji se obeležava 11. oktobra, pokrećemo kampanju kako bismo podigle svest o pravima devojčica i njihovom ranjivom položaju i doprinele da pet devojčica uzrasta od 8 do 14 godina razviju talente kroz novčane stipendije.

Potrebno nam je 125,000,00 dinara kako bi svaka Super devojčica dobila jednokratnu stipendiju u iznosu od 25,000,00 dinara koja će im omogućiti da pokriju troškove prevoza, finansiraju edukativne časove ili aktivnosti, kao i da nabave sportsku ili umetničku opremu.Prednost za dobijanje stipendija imaće devojčice koje žive u težim životnim uslovima a o dobitnicama odlučivaće komisija koju čine mlade žene, umetnice i aktivistkinje za prava devojčica i mladih žena.

BUDŽET:

Pet stipendija po 25.000 RSD: 125.000 RSD

UKUPNO: 125.000 RSD

Kampanju možete podržati online donacijom na Donacije.rs ili uplatom na tekući račun Alternativnog centra za devojke. Za uplate na tekući račun:///

Support Supergirls!

Participate in the campaign of the Alternative girls' center and support five girls from Serbia aged 8-14 receiving scholarships for the development of their talents!

We believe that every girl has Superpowers that we need to discover and when we support them to develop their Superpowers, they can change the world for the better! We want to encourage their development in science, art, and sports to become Super Girls!

We may be born equal, but we are not all equal members of society, and we do not have the same starting positions and opportunities. Differences and injustices are present; they do not bypass even the most vulnerable categories of society - children. In most cases, their childhood burdens injustice and poverty. We know that girls, especially those who live in difficult living conditions, do not have an equal chance to get an education and get adequate conditions to develop their talents.

On the occasion of International Girls' Day, on October 11, we are launching a campaign to raise awareness about the rights of girls and their vulnerable position and contribute to the development of talents by supporting five girls aged 8 to 14 with financial scholarships. We need 125,000 RSD for each Super Girl to receive a one-time scholarship in the amount of 25,000 RSD, enabling them to cover transportation costs, finance educational classes or activities, and purchase sports or art equipment.

Girls who live in difficult living conditions will have the advantage of receiving scholarships, and a commission consisting of young women and girls, human activists, and young women artists will decide the winners.

BUDGET:

Five scholarships x 25,000 RSD: 125,000 RSD

TOTAL: 125,000 RSD

You can support our campaign by donating online at Donacije.rs or donating to the organization's bank account. For bank account donations:

Recipient: Alternative Girls Center ul. Balkanska 49/4 37000 Kruševac alternativniczd@gmail.com

+381 37 3100 011 

Bank: Komercijalna banka AD Beograd

RS35205007080003931047 Trg fontana 1, 37000 Kruševac, Serbia 

SWIFT: KOBBRSBG, beneficiary's Bank

///

IZVEŠTAJ [10. JUN 2022. GODINE]

Usled stalne kominikacije koja se odvijala sa roditeljima devojčica, bile smo u prilici da aktivno pratimo uspehe koje su devojčice nizale, a koji su donekle bili olakšani upravo stipendijama koje su dobile. Ovo je bio vrlo dinamičan period za nas, imale smo osećaj da postajemo članice jedne velike porodice Super devojčica, i pomalo neskromno, njihovi uspesi su postajali i naši. Vesti roditelja o uspesima devojčica i fotografije sa medaljama, nagradama, diplomama, punile su naše rezervoare entuzijazma ali i snage da nastavimo dalje sa ovom inicijativom.

Kako smo želele da što bolje razumemo kako je dodela stipendija doprinela razvoju talenata Super devojčica i kakve su potrebe za budućnost, pripremile smo Upitnik za izveštavanju za roditelje.

Potreba da se vide i promovišu uspesi Super devojčica ali i devojčica generalno, kako bi se društvo u celini senzbilisalo za njihove potrebe, prositekla je iz evaluacije roditelja. Roditelji napominju da se često suočavaju upravo sa manjim interesovanjem za uspehe devojčica, posebno u domenima poput sporta ili IT koji se doživljavaju kao muški. Roditelji su iskazali da postoji velika potreba da se devojčice podrže u oblasti IKT, da bi im mnogo značili besplatni kursevi programiranja, praksa u IT kompanijama i slično. Zbog toga je važno da se nastavi podrška za Super devojčice, jer njena dimenzija nije samo pojedinačna nego i kolektivna. Njen značaj za društvo je u tome što kroz podršku pojedinki zapravo jača kapacitete čitavog društva da razume i učestvuje u građenju društvene/rodne ravnopravnosti, što je saznanje koje je proisteklo iz evaluacije.

Roditelji su pisali o tome kako je stipendija doprinela njihovom porodičnom osnaživanju ali i šire zajednice sa kojom komuniciraju i dele nedaće ali i uspehe. Ukazali su na osećaj građenja solidarnosti u svojim zajednicama, i prelivanju tog efekta na nastavnike/ce, trenere/ice, devojčice u odeljenju, timu… Takođe, mnogi su ukazali na to da je ova stipendija doprinela promeni dinamike u nekim sredinama, da je u male i zabačene krajeve zemlje donela nadu i potvrdu da je uspeh moguć gde god da živimo.

Iako je kampanja  zvanično završena  11. oktobra, ona je nastavila da se razvija i živi. U periodu od oktobra 2021. godine do danas, zahvaljujući donacijama i velikoj pažnji i vidljivosti koju je kampanja izazvala, primile smo još 89 000, 00 dinara. Jedna od značajnijih donacija došla je od Jelene Jakšić (@jelajabuka) influenserke sa Instagrama sa kojom nas je povezala Trag fondacija. Ona je, pored donacije, ponudila podršku i saradnju za buduću kampanju.

To nam je pomoglo da za Međunarodni dan devojčica u IKT-u 2022. godine, koji se obeležava krajem aprila, podržimo još 3 devojčice koje se bave IT, odnosno programiranjem.

Kampanju nastavljamo i ove godine i već smo u pripremnoj fazi. Aplicirale smo za dodatna tehnička sredstva od Trag fondacije za kreativni dizajn kampanje. Uz podršku Trag fondacije, sav novac koji uspemo da prikupimo biće dupliran. Nameravamo da prikupimo sredstva i za pripremu svečane dodele stipendija, koju ćemo organizovati 11. oktobra, na Međunarodni dan devojčica, u Kruševcu ili u Beogradu.

Vidljivost:

U okviru Nacionalne konferencije o filantropiji, održanoj u Novembru 2021. koju je organizovala Trag fondacija, Jelena Memet učestvovala je na panelu „Koji si na treningu?“ na kom je pričala o kampanji „Podrži Super devojčice“.

Moramo da se pohvalimo da smo 8.marta, zahvaljujući kampanji „Podrži super devojčice“ dobile priznanje Befem Bring the noisse Vol.6 za Feminističku kampanja za podršku devojčicama. Fotografije možete pogledati ovde.Takođe, 31.maja Jelena Memet učestvovala je na predstavljanju rezultata „Srbija Daruje 2021“  koje je organizovao Catalyst Balkans.

I za kraj, predlažemo da pogledate članak o našoj stipendistkinji Ani Mitić, koji su objavile Niške vesti.

Hvala svima koji su nas podržali!

IZVEŠTAJ [15. DECEMBAR 2021. GODINE]

U toku veoma uspešne crowdfunding kampanje prikupile smo ukupno 431.734,00 dinara, kroz online donacije preko platforme Donacije.rs i putem pojedinačnih uplata na naš račun što je omogućilo da umesto 5 podelimo 16 stipendija devojčicama.

Izdvojile bismo da je značajno da se nekoliko dana nakon završetka kampanje na naš mail javila IT kompanija Hooloovoo koja je uplatila 1.000 evra na naš račun, i da smo veliku podršku imale od više organizacija i individualnih aktivistkinja ženskog pokreta, ali da se i pored toga odazvao veliki broj građana koji ranije nisu bili upoznati sa našim radom, ali su imali dobru volju da podrže našu kampanju.

Nakon sprovedene kampanje kreirale smo i distribuirale Poziv na konkurs za stipeniranje Super devojčica koji je bio otvoren od 22. septembra do 4. oktobra. Na konkurs se prijavilo 177 devojčica iz cele Srbije. Kako bismo na što objektivniji način odabrale devojčice, odabrale smo komisiju koja se sastojala od mladih žena iz oblasti sporta, umetnosti, nauke i omladisnkog rada. Komisiju su činile: Jelena Jaćimović, ilustratorka; Slađana Savić, asistentkinja na Hemijskom fakultetu u Beogradu, Natalija Laptošević, polumaratonka i aktivistkinja; Olga Boškov, aktivistkinja Femix-a i Rok kampa za devojčice, kao i deo tima ACZD-a!

U procesu glasanja vodile smo se internim aktima Politike zaštite dece, Procedurom korišćenja društevnih medija i kriterijumima za glasanje koji su predočeni komisiji pre glasanja.

Nakon glasanja, u periodu od 8. - 10. oktobra, organizovale smo intervjue preko Zoom platforme sa devojčicama koje su ušle u najuži izbor. Intervjue su vodile članice organizacije sa devojčicama i njihovim roditeljima.

Povodom Međunarodnog dana devojčica 11.oktobra objavljeni su rezultati konkursa na društvenim mrežama(fb i instagramu).Roditelji su obavešteni putem mailova i telefona o dobijenim stipendijama.

Naše ovogodišnje Super devojčice, dobitnice stipendija su:

Vasilija Radanović, Ljubovija, sport - biciklizam

Jelena Vlaški, Beograd, umetnost - slikarstvo i vajarstvo

Sara Filipović, Novi Sad, sport - odbojka

Sofija Jovanović, Velika Moštanica, umetnost, muzika - violina

Lena Matejin, Trstenik, umetnost – gluma

Hana Preljić, Bošnjane, umetnost - klavir

Anđelija Nedović, Kragujevac, sport - šah

Dunja Mitić, Niš, umetnost - balet

Katarina Stanković, Babušnica, sport – stoni tenis

Neda Milenković, Gadžin Han, sport –fudbal

Mia Knežević, Niš, sport - gimnastika

Ana Mitić, Niš, nauka – matematika

Vesna Rodić, Temerin, nauka – matematika i programiranje

Milica i Dragana Todorović, Pirot, sport - fudbal

Olga Vasić, Rakovica, nauka - programiranje

Lenka Damjanović, Sivac, nauka - istorija

Odabrane stipendistkinje posetile smo u periodu od 11. oktobra do 19. novembra 2021. godine, kada smo sa njihovim roditeljima potpisivale ugovore o donaciji, formular o saglasnosti roditelja, uručile im simbolični ček i slikale se sa njima. U nastavku su neke od fotografija:

 

podeli prati

Nosilac projekta

Organizacija:  Alternativni centar za devojke Website:  https://superdevojcice.org/ Kontakt:  jelenamemet@altgirls.org

Alternativni centar za devojke je organizacija koja se bavi unapređenjem i zaštitom ženskih ljudskih prava i marginalizovanih grupa, sa posebnim fokusom i brigom za prava mladih žena i devojčica. Osnovale smo se 2013. godine u Kruševcu, vođene vizijom ravnopravnog društva i jednakih mogućnosti za sve ljude, bez obzira na njihove različitosti. Kroz programe prevencije rodno zasnovanog nasilja, integrisane bezbednosti i mentalnog zdravlja, digitalne bezbednosti i privatnosti i mirovnog ženskog aktivizma, podstičemo mlade žene i devojčice na kritičko mišljenje i delovanje, podržavajuči njihov samosvesni razvoj. Istrajavamo na putu širenja svesti o izazovima sa kojima se suočavaju mlade žene i devojčice i slavimo njihovu snagu, pamet i sposobnosti. Ponosne smo što nam veliki broj mladih žena i devojčica ukazuje poverenje i pruža radost, učešćem na našim aktivnostima, gde putem neformalne edukacije i osnaživanja, zajedno širimo prostore slobode, kreativnosti i ženske solidarnosti.

Nikola Gligorijevic9.928,00 RSD

Fondacija Cure 5.860,00 RSD

Hooloovoo doo 117.560,00 RSD

Danijela Radosevic1.000,00 RSD

Jelena Mihailovic1.000,00 RSD

Antonina Petkovic5.000,00 RSD

Stanka Dimitrijevic1.000,00 RSD

Anonimno2.011,00 RSD

Igor Draskovic5.000,00 RSD

Anonimno4.702,00 RSD

Sladjana Savic1.000,00 RSD

Snezana Balaric-Bosnjak1.000,00 RSD

Ksenija Perisic2.000,00 RSD

Milena Nikolic3.500,00 RSD

Nenad Kostic10.000,00 RSD

Anonimno10.000,00 RSD

Natasa Prljevic3.000,00 RSD

Sara Lupsor Curcin1.000,00 RSD

Tanja Ignjatovic2.500,00 RSD

Anonimno1.000,00 RSD

Anonimno2.000,00 RSD

Dragana Bogicevic1.000,00 RSD

Nikoleta Kosovac2.000,00 RSD

Svjetlana Timotic3.000,00 RSD

Anonimno1.400,00 RSD

Natasa Minakovic1.000,00 RSD

Izabela Djordjevic1.000,00 RSD

Anonimno2.000,00 RSD

Donacija građanki12.000,00 RSD

Aleksandra Vladisavljevic4.000,00 RSD

Anonimno800,00 RSD

Donacije građana/ki45.000,00 RSD

Marija Brasanac1.000,00 RSD

Sladjana Savic5.000,00 RSD

Aleksandra Galonja5.000,00 RSD

Danijela Stajnfeld19.968,00 RSD

Anonimno5.000,00 RSD

Jelena Kodic2.000,00 RSD

Natasa Niskanovic5.000,00 RSD

Anonimno3.000,00 RSD

Marija Markovic1.000,00 RSD

Zenski centar Uzice10.000,00 RSD

Lana Ristovic1.572,00 RSD

Anonimno1.000,00 RSD

Aleksandar Farkas500,00 RSD

Tara Rukeci10.000,00 RSD

Nina Ristovic1.178,00 RSD

Sara Levic500,00 RSD

Jelena Simic2.000,00 RSD

Anonimno5.000,00 RSD

Milena Andjelkovic 1.000,00 RSD

Udruzenje Pescanik 5.000,00 RSD

Anonimno1.000,00 RSD

Svetlana Saric2.000,00 RSD

Anonimno5.000,00 RSD

Igor Dunic9.905,00 RSD

Anonimno3.000,00 RSD

Nevena Filipovic1.000,00 RSD

Danijela Nikolic 1.000,00 RSD

Tanja Ignjatovic2.500,00 RSD

Anonimno500,00 RSD

Aleksandra Jovankin Aleksic1.000,00 RSD

Iva Jankovic3.000,00 RSD

Jelena Dikovic2.000,00 RSD

Danilo Curcic2.000,00 RSD

Daniela Mamuzic1.000,00 RSD

Miroslava Jankovic5.000,00 RSD

Ivana Radojkovic Urosevic1.000,00 RSD

Aneta Dukic 1.000,00 RSD

Katarina Loncarevic2.000,00 RSD

Sanja Pavlovic1.000,00 RSD

Gordana Subotic5.000,00 RSD

Milena Stosic2.000,00 RSD

Filip Farkas500,00 RSD

Slobodanka Macanovic1.000,00 RSD

Galina Maksimovic1.000,00 RSD

Valentina Kovacevic1.000,00 RSD

Anonimno587,00 RSD

Jelena Perisic1.000,00 RSD

Anonimno1.000,00 RSD

Maja Stajcic1.000,00 RSD

Anonimno2.000,00 RSD

Anonimno1.000,00 RSD

Anonimno3.000,00 RSD

Iris Zezelj3.000,00 RSD

Sandra Farkas1.000,00 RSD

Igor Eric1.000,00 RSD

Vuk Dragosavac500,00 RSD

Anita Pantelic1.000,00 RSD

Selena Simic1.000,00 RSD

Olivera Randjic1.000,00 RSD

Andrijana Kocic1.000,00 RSD

Tena Zavrtnik1.763,00 RSD

Jelena Memet1.000,00 RSD

Anonimno500,00 RSD

Nathan Koeshall5.000,00 RSD

Minja Bogavac1.000,00 RSD