Donacije logo

Sombor: ONAsnaživanje – plastenik za žene iz sigurne kuće


komentara

Pomozite ženama iz somborske Sigurne kuće da se osamostale. Prikupljamo sredstva za završetak radova na plastenicima, za kompletan završetak radova nedostaje 500.000 dinara.

Kako pomoći ženama koje su preživele nasilje u porodici da se osamostale? Rešenje je u ONAsnaživanju.

!06

"ONAsnaživanje" je socijalno preduzeće u nastajanju koje vode žene u okviru somborske Sigurne kuće. Osnovna delatnost preduzeća je tradicionalna proizvodnja povrća na organskim principima. Tokom obuke i prakse na uzgajanju povrća u plastenicima, žene koje su preživele ili one u riziku od nasilja, stiču znanja koja im pomažu da se osamostale. Na taj način one postaju ekonomski nezavisne, žive dostojno, unapređuju svoje sposobnosti i doprinose zajednici koristeći ekološke metode i pružajući zdravu hranu svojoj deci. Celokupan profit preduzeća namenjen je za trajno finansiranje programa ekonomskog osnaživanja žena iz Zapadne Bačke.

Tokom edukativnog programa "ONAsnaživanje", koji se odvija paralelno sa proizvodnjom povrća u biobašti, žene razvijaju poslovne ideje i, uz neprestanu podršku mentora, prave korake ka započinjanju svog posla koji će im doneti ekonomsku nezavisnost. Na ovaj način pomaže se i privreda, otvaraju se nova radna mesta, a formirano socijalno preduzeće finansira novu uslugu ekonomskog osnaživanja u okviru sigurne kuće, pomažući nekim drugim ženama koje su sa svojom decom bile prinuđene da napuste nasilnika.

!02 (2)

 

 

 

Sombor: ONAsnaživanje – plastenik za žene iz sigurne kuće


komentara

14.350,00 RSD

prikupljeno

500.000,00 RSD

traženo

3%

 još
0
dana
donirajte 12.12.2014 - 31.12.2015 (383 dana)

Pomozite ženama iz somborske Sigurne kuće da se osamostale. Prikupljamo […]

Opis projekta

Pomozite ženama iz somborske Sigurne kuće da se osamostale. Prikupljamo sredstva za završetak radova na plastenicima, za kompletan završetak radova nedostaje 500.000 dinara. Kako pomoći ženama koje su preživele nasilje u porodici da se osamostale? Rešenje je u ONAsnaživanju. !06 "ONAsnaživanje" je socijalno preduzeće u nastajanju koje vode žene u okviru somborske Sigurne kuće. Osnovna delatnost preduzeća je tradicionalna proizvodnja povrća na organskim principima. Tokom obuke i prakse na uzgajanju povrća u plastenicima, žene koje su preživele ili one u riziku od nasilja, stiču znanja koja im pomažu da se osamostale. Na taj način one postaju ekonomski nezavisne, žive dostojno, unapređuju svoje sposobnosti i doprinose zajednici koristeći ekološke metode i pružajući zdravu hranu svojoj deci. Celokupan profit preduzeća namenjen je za trajno finansiranje programa ekonomskog osnaživanja žena iz Zapadne Bačke. Tokom edukativnog programa "ONAsnaživanje", koji se odvija paralelno sa proizvodnjom povrća u biobašti, žene razvijaju poslovne ideje i, uz neprestanu podršku mentora, prave korake ka započinjanju svog posla koji će im doneti ekonomsku nezavisnost. Na ovaj način pomaže se i privreda, otvaraju se nova radna mesta, a formirano socijalno preduzeće finansira novu uslugu ekonomskog osnaživanja u okviru sigurne kuće, pomažući nekim drugim ženama koje su sa svojom decom bile prinuđene da napuste nasilnika. !02 (2)      

Nosilac projekta

Organizacija:  Fond B92 Website:  http://www.fondb92.net Kontakt:  maja.cecen@b92.net

Fond B92 sa sedištem u Beogradu osnovan je 2004. godine kao nevladina organizacija koja okuplja sve neprofitne projekte i akcije RTV B92. Danas fondacija nastavlja tradiciju društvenog angažmana svih delova matične kuće koristeći savremene alate za promociju demokratskih vrednosti. U okviru Fonda B92 realizuju se društveno odgovorne akcije i kampanje, produciraju se i promovišu angažovani dokumentarni filmovi, podržava savremena umetnost i aktivističke organizacije, a svoje delatnosti obavlja i Kulturni centar Rex.

U periodu od 2006. do danas, Fond B92 je prikupio i donirao vise od 7 miliona evra u različite društveno odgovorne projekte i akcije kao sto su Bitka za bebe (podrška zdravstvenoj zaštiti prevremeno rođene dece), Sigurna kuća (borba protiv nasilja nad ženama i izgradnja skloništa za žrtve), 77 žena u 7 dana (kampanja protiv raka dojke i nabavka prvog pokretnog mamografa u zemlji), Hrana za sve (borba protiv siromaštva i gladi) i desetinama drugih akcija. Prepoznat je kao jedan od lidera društvene odgovornosti i filantropije u srpskom drustvu i za to je nagrađivan najvišim nacionalnim nagradama.

Vladimir Milovanovic10.000,00 RSD

Milan Jovanovic2.000,00 RSD

Anonimno2.350,00 RSD