O nama

1004 Fond
Link Text

Donacije

Donacije su platforma za online doniranje društveno odgovornim projektima u Srbiji koju je u maju 2014. pokrenuo Fond B92 uz pomoć Balkan Trust for Democracy. Ova platforma podržana je od strane Srpskog Filantropskog Foruma koji okuplja fondacije i organizacije zainteresovane za razvoj dobročinstva u Srbiji.

Poplave

U ovim danima podržavamo isključivo projekte usmerene na pomoć građanima Srbije pogođenim vodenom katastrofom. Zbog toga je na kratko vreme obustavljena slobodna registracija organizacija i projekata, ali ako imate projekat vezan za sanaciju posledica poplava za koji želite da na ovom sajtu lansirate kampanju skupljanja donacija od građana, molimo vas da nas kontaktirate sa kraćom informacijom o sebi i projektu.

Nakon poplava

Donacije će po okončanju vanredne situacije izazvane katastrofalnim poplavama podržavati projekte iz domena socijalne i zdravstvene zaštite, inkluzije, preduzetništva mladih i marginalizovanih grupa, aktivizma, kulture i umetnosti, ekologije i drugih oblika javnog angažmana i društvene odgovornosti.

Platformom Donacije, Fond B92 će pre svega podržavati rad i projekte manjih organizacija u Srbiji koje i sa minimalnim sredstvima unapređuju život svoje zajednice. Posebno želimo da istaknemo značaj lične inicijative i individualne filantropije kao jednog od oslonaca društvene solidarnosti i da tako ojačamo filantropsku zajednicu u našoj zemlji.

Radom ove platforme koordinira Odbor za donacije vrseći odabir projekata kojima će biti pružena mogućnost da sprovedu kampanju skupljanja sredstava na sajtu.

Članovi Odbora za donacije su Nathan Koeshall (Catalyst), Marija Mitrović (Trag Fondacija) i Gordan Paunović (Fond B92).

Platformu operativno i tehnicki vodi Fond B92.

 

Fond B92

Fond B92 sa sedištem u Beogradu osnovan je 2004 godine kao nevladina organizacija koja okuplja sve neprofitne projekte i akcije RTV B92. Danas je on fondacija koja nastavlja tradiciju društvenog angažmana svih delova matične kuće koristeći savremene alate za promociju demokratskih vrednosti. U okviru Fonda B92 realizuju se društveno odgovorne akcije i kampanje, produciraju se i promovišu angažovani dokumentarni filmovi, podržava savremena umetnost i aktivističke organizacije, a svoje delatnosti obavlja i Kulturni centar Rex.

U periodu od 2006. do danas, Fond B92 je prikupio i donirao vise od 7 miliona evra u različite društveno odgovorne projekte i akcije kao sto su Bitka za bebe (podrška zdravstvenoj zaštiti prevremeno rođene dece), Sigurna kuća (borba protiv nasilja nad ženama i izgradnja skloništa za žrtve nasilja), 77 žena u 7 dana (kampanja protiv raka dojke i kupovina pokretnog digitalnog mamografa), Hrana za sve (borba protiv siromaštva i gladi), 65+: Stari nisu stvari (akcija pomoći starijim građanima) i desetinama drugih akcija. Prepoznat je kao jedan od najkreativnijih promotera društvene odgovornosti i filantropije u srpskom drustvu i za to je nagrađivan najvišim nacionalnim nagradama kao sto je Virtus.