Podrži štampanje drugog broja Oblakoder magazina


komentara

UPDATE 12. mart 2022.

U četvrtak, 10. marta, na Spratu u Cetinjskoj održana je SILENT AUKCIJA na kojoj su posetioci licitirali za autorske stvari najrazličitijih umetnika i brendova, od kojih su samo neki: Petar Aleksić, TijanaTri, Maple Things, Matrijaršija, David Soda, Lovers.rs, ACID, Marina Uzelac, Dulait, Jelena Milićević, Aleksandar Rakezić, Siniša Janjić, Marija Stanković, Varikina, Staša Bukumirović, Uroš Dimitrijević, Filip Grujić, Ana Vučković Denčić, Una Laurenčić, Marija Ognjanov, Nikola Đelošević, Luka Jendrišek, Katarina Jovičić, Matija Krstić, Strahinja Simić, Sanja Momčilović, Snout, Milan Bulatović, Kartagina, Stefan Ćulafić, Damjan Jovanović, Marka Žvaka...

Tokom večeri, Okultizam i renesansa bila je zadužena za čitanje tarota -  a prisutni su se nadmetali za tri gledanja u karte. Za sjajnu atmosferu bio je zadužen DJ duo Disko buvljak, a bila je postavljena i donatorska kutija za one koji su hteli da doprinesu sakupljanju novca za štampanje magazina i na taj način.

Na ovom događaju uspeli smo da prikupimo 158.500 RSD.Oblakoder priprema drugo štampano izdanje magazina sa željom da se naš časopis nađe na što više polica i bude deo vaših kućnih biblioteka! Kako bismo to ostvarili, potrebna nam je vaša pomoć.  

Oblakoder je onlajn magazin namenjen mladima koji ima za cilj da osnaži mlade i promoviše njihovo stvaralaštvo, pokazujući na taj način da mlade interesuju društvo i kultura.  Oblakoder svakodnevno otkriva mlade neafirmisane umetnike i umetnice i bavi se pitanjima koja se tiču mladih, ali i osvetljava probleme marginalizovanih grupa. Svojim sadržajem Oblakoder želi da podstakne društvenu odgovornost kod mladih i stvori zajednicu u koju će mladi imati poverenja.Oblakoder je jedan od malobrojnih nezavisnih medija koji o mladima i za mlade piše na drugačiji način nego što to radi većina mejnstrim medija koji sa mladima gotovo da i ne komuniciraju. Verujemo da ćemo tu nezavisnost moći da održavamo samo uz podršku čitalaca. 

Prvi štampani broj koji je finansirao European Endowment for Democracy izašao je neposredno pre 3. rođendana koji obeležavamo simbolično, svakog 25. maja, na Dan mladosti. U našoj prvoj godišnjoj publikaciji pisale smo o mladima kroz različite kontekste i njihovom položaju u brojnim sferama: aktivizmu, obrazovanju, muzici mladih autora, neafirmisanim umetnicima, medijima, ekologiji, kulturi.Prvi broj sadržao je 200 strana, bez reklama. Cilj nam je da reklame izostanu i u drugom broju, a da, umesto njima, te stranice budu ispunjene zanimljivim tekstovima.  Oblakoder nije dnevni magazin – u našem časopisu naći ćete pažljivo birane tekstove kojima je posvećeno dosta vremena i pažnje. Trudimo se da dublje posmatramo društvene fenomene o kojima pišemo, da pobegnemo od standardnih pitanja u intervjuima, da promišljamo teme koje će biti zabavne, ali koje će čitaocima ponuditi nešto novo. Naše godišnje izdanje je nešto čemu se uvek možete vratiti – zato verujemo da će postati deo vaše kućne biblioteke kome ćete se s vremena na vreme vraćati, bilo da ste na plaži, uživate u slobodnom vremenu ili želite ponovo da pročitate neki tekst koji vam se dopao. Uz vašu pomoć, odštampaćemo drugi broj magazina u 500 primeraka, a prikupljeni novac biće dovoljan da pokrije troškove štampe, ilustracije naslovne strane, lekture i korekture, preloma, dizajna ilustracija, kao i fotografija koje će pratiti tekstove. 

Za sve vas koji nas podržite smo spremili sledeće nagrade:  

Donacije od 1.500 RSD 

 Svaka donacija u iznosu od 1.500 RSD ili više na poklon će dobiti drugi broj Oblakoder magazina – magazin šaljemo na kućnu adresu pre same promocije o sopstvenom trošku. Na taj način ćete imati ekskluzivni pristup tekstovima pre nego što magazin i zvanično bude distribuiran. 

Donacija od 3.000 RSD 

Svaka donacija u iznosu od 3.000 RSD ili više na poklon će dobiti drugi broj Oblakoder magazina sa posvetom, set stikera, bedž i Oblakoder ceger. Troškove slanja paketa snosi Oblakoder, a paket stiže na vašu adresu pre nego što magazin bude dostupan javnosti.  

Donacije od 5.000 RSD 

 Svaka donacija u iznosu od 5.000 ili više na poklon dobija drugi broj Oblakoder magazina sa posvetom, Oblakoder ceger, set stikera, bedž i dizajnirane čarape na kojima se nalazi naša maskota – gorila koja grli Oblakoder. Ovaj paket takođe šaljemo pre promocije časopisa i snosimo troškove pošiljke. 

Donacije od 10.000 RSD 

 Svaka donacija u iznosu od 10.000 ili više na poklon dobija drugi broj Oblakoder magazina sa posvetom, Oblakoder ceger, set stikera, bedž, a pored čarapa na kojima se nalazi gorila koja grli Oblakoder, dobijate i majicu sa istim motivom. Troškovi dostave su i ovde uračunati. BUDŽET: 

Štampanje: 385.000 RSD 

Ilustracija naslovne strane: 23.515 RSD 

Lektura i korektura: 20.000 RSD 

Prelom: 40.000 RSD 

Dizajn ilustracija: 30.000 RSD 

Fotografije: 30.000 RSD 

UKUPNO: 528.515 RSD 

Kampanju možete podržati online donacijom na Donacije.rs ili uplatom na tekući račun Udruženja. Za uplate na tekući račun:

 Podržite štampanje drugog broja Oblakodera i postanite deo naše zajednice! 

IZVEŠTAJ [7. JUN 2022. GODINE]

S obzirom na to da je prvobitni plan bio da odštampamo 500 primeraka na 200 strana i da je došlo do promene broja strana, ali i zbog većeg budžeta, na kraju smo odštampali 800 primeraka časopisa. Za štampanje časopisa bila je zadužena štamparija DMD, koja je odštampala i prvi broj Oblakodera, a troškovi štampe iznosili su 384.208 RSD, što je za 792 RSD manje od sume planirane budžetom.

Naslovnu stranu ilustrovala je mlada grafička dizajnerka Nataša Mihailović i njen angažman pratio je plan budžeta.

Za ilustracije u samom časopisu bili su zaduženi Siniša Janjić, Marija Strajnić, kreatorka brenda Lovers, Milena Trifunjagić poznatija kao Crack and the city, ali i Marija Ognjanov, Strahinja Simić, kao i Milja Šiljakinjić. Budžetska stavka koja je bila planirana za dizajn ilustracija premašena je za 500 RSD, odnosno, umesto 30.000 RSD, potrošeno je 30.500 RSD.

Za fotografije koje se nalaze u našem novom broju mahom su bili zaduženi Artinjan Artinović i Mihajlo Marković, i njihov angažman pratio je plan budžeta.

Budžetke stavke koje se odnose na lekturu i korekturu, kao i na prelom su ostvarene u skladu sa planom budžeta.

Kako je suma koju smo prvobitno želele da prikupimo premašena, višak sredstava je utrošen za izradu dizajniranih čarapa koje su bile deo paketa donatorima koji su za kampanju izdvojili više od 5.000 RSD.

Razlika u planiranom i potrošenom budžetu iznosi 970,88 dinara ukupno, tačnije, potrošeno je 970,88 dinara manje od planirane sume.

Časopis je promovisan na Oblakoderovom rođendanu, 25. maja u Zaokretu, uz prisustvo brojnih saradnika, prijatelja i mladih koji prate Oblakoderov rad, i tom prilikom je mogao da se nabavi po promotivnoj ceni, a pre samog događaja bio je distribuiran donatorima koji su malo ranije od ostalih imali priliku da zavire u sadržaj. Drugi broj Oblakodera se sada može nabaviti u Booka knjižarama.

IZVEŠTAJ 9. MAJ 2022. GODINE

Celih mesec dana prošlo je od uspešno završene kampanje za prikupljanje sredstava za naše drugo štampano izdanje, a ovaj april proleteo je u pripremi sadržaja koje sa nestrpljenjem iščekujemo.

Priprema se sastojala iz nekoliko koraka i faza. Pre svega, trebalo je kontaktirati sa svim potencijalnim sagovornicima i ljudima čije smo priče želele da prenesemo. Radujemo se jer će se u novom broju naći četrdesetak različitih tema koje se tiču kulturnog života, muzičke i književne scene, vizuelne umetnosti, ekologije, ali koje prikazuju i svakodnevna interesovanja, kao i navike mladih.

Ipak, za razliku od prošlog broja, ovaj nećemo deliti po tematskim celinama, već će stranice časopisa predstavljati rubrike na sajtu. Tako ćete zanimljive intervjue čitati u Salonu, u Podrumu ćete se upoznati sa mladim bendovima, društvene teme smeštene su u Lift, dok je Špijunka, standardno, rezervisana za naše kolumniste.

Uporedo sa pisanjem tekstova koji su poslati na lekturu i korekturu, bavile smo se i osmišljavanjem vizuelnog dela časopisa. Pored naše dizajnerke, Olge Đelošević, angažovali smo i fotografe kako bismo imali što autentičnije fotografije i ilustratore koji su za svaki tekst osmislili vizuelno rešenje. Posebnu pažnju poklonile smo i naslovnoj strani, a dizajnerka koju smo angažovali da ilustruje istu u potpunosti je razumela šta smo zamislile i „iz prve” nam je poslala idejno rešenje koje je, ispostaviće se, i konačno.

Ovim putem, otkrivamo vam i par stranica novog broja.

Sledeći korak je štampanje, posle kojeg će donatori koji su nas podržali određenim iznosom dobiti svoj primerak. Ostali – vidimo se 25. maja!

Podrži štampanje drugog broja Oblakoder magazina


komentara

538.187,00 RSD

donirano od 117 donatora za 29 dana

To je 102% od cilja od 528.515 RSD

 još
0
dana

Ciljana suma je premašena za 9.672 RSD

Uspešno završen 21.02.2022 - 23.03.2022 (29 dana)

UPDATE 12. mart 2022. U četvrtak, 10. marta, na Spratu u Cetinjskoj održana je SILENT AUKCIJA na kojoj su posetioci licitirali za autorske stvari najrazličitijih umetnika i brendova, od kojih su samo neki: Petar Aleksić, TijanaTri, Maple Things, Matrijaršija, David […]

Opis projekta

UPDATE 12. mart 2022.

U četvrtak, 10. marta, na Spratu u Cetinjskoj održana je SILENT AUKCIJA na kojoj su posetioci licitirali za autorske stvari najrazličitijih umetnika i brendova, od kojih su samo neki: Petar Aleksić, TijanaTri, Maple Things, Matrijaršija, David Soda, Lovers.rs, ACID, Marina Uzelac, Dulait, Jelena Milićević, Aleksandar Rakezić, Siniša Janjić, Marija Stanković, Varikina, Staša Bukumirović, Uroš Dimitrijević, Filip Grujić, Ana Vučković Denčić, Una Laurenčić, Marija Ognjanov, Nikola Đelošević, Luka Jendrišek, Katarina Jovičić, Matija Krstić, Strahinja Simić, Sanja Momčilović, Snout, Milan Bulatović, Kartagina, Stefan Ćulafić, Damjan Jovanović, Marka Žvaka...

Tokom večeri, Okultizam i renesansa bila je zadužena za čitanje tarota -  a prisutni su se nadmetali za tri gledanja u karte. Za sjajnu atmosferu bio je zadužen DJ duo Disko buvljak, a bila je postavljena i donatorska kutija za one koji su hteli da doprinesu sakupljanju novca za štampanje magazina i na taj način.

Na ovom događaju uspeli smo da prikupimo 158.500 RSD.Oblakoder priprema drugo štampano izdanje magazina sa željom da se naš časopis nađe na što više polica i bude deo vaših kućnih biblioteka! Kako bismo to ostvarili, potrebna nam je vaša pomoć.  

Oblakoder je onlajn magazin namenjen mladima koji ima za cilj da osnaži mlade i promoviše njihovo stvaralaštvo, pokazujući na taj način da mlade interesuju društvo i kultura.  Oblakoder svakodnevno otkriva mlade neafirmisane umetnike i umetnice i bavi se pitanjima koja se tiču mladih, ali i osvetljava probleme marginalizovanih grupa. Svojim sadržajem Oblakoder želi da podstakne društvenu odgovornost kod mladih i stvori zajednicu u koju će mladi imati poverenja.Oblakoder je jedan od malobrojnih nezavisnih medija koji o mladima i za mlade piše na drugačiji način nego što to radi većina mejnstrim medija koji sa mladima gotovo da i ne komuniciraju. Verujemo da ćemo tu nezavisnost moći da održavamo samo uz podršku čitalaca. 

Prvi štampani broj koji je finansirao European Endowment for Democracy izašao je neposredno pre 3. rođendana koji obeležavamo simbolično, svakog 25. maja, na Dan mladosti. U našoj prvoj godišnjoj publikaciji pisale smo o mladima kroz različite kontekste i njihovom položaju u brojnim sferama: aktivizmu, obrazovanju, muzici mladih autora, neafirmisanim umetnicima, medijima, ekologiji, kulturi.Prvi broj sadržao je 200 strana, bez reklama. Cilj nam je da reklame izostanu i u drugom broju, a da, umesto njima, te stranice budu ispunjene zanimljivim tekstovima.  Oblakoder nije dnevni magazin – u našem časopisu naći ćete pažljivo birane tekstove kojima je posvećeno dosta vremena i pažnje. Trudimo se da dublje posmatramo društvene fenomene o kojima pišemo, da pobegnemo od standardnih pitanja u intervjuima, da promišljamo teme koje će biti zabavne, ali koje će čitaocima ponuditi nešto novo. Naše godišnje izdanje je nešto čemu se uvek možete vratiti – zato verujemo da će postati deo vaše kućne biblioteke kome ćete se s vremena na vreme vraćati, bilo da ste na plaži, uživate u slobodnom vremenu ili želite ponovo da pročitate neki tekst koji vam se dopao. Uz vašu pomoć, odštampaćemo drugi broj magazina u 500 primeraka, a prikupljeni novac biće dovoljan da pokrije troškove štampe, ilustracije naslovne strane, lekture i korekture, preloma, dizajna ilustracija, kao i fotografija koje će pratiti tekstove. 

Za sve vas koji nas podržite smo spremili sledeće nagrade:  

Donacije od 1.500 RSD 

 Svaka donacija u iznosu od 1.500 RSD ili više na poklon će dobiti drugi broj Oblakoder magazina – magazin šaljemo na kućnu adresu pre same promocije o sopstvenom trošku. Na taj način ćete imati ekskluzivni pristup tekstovima pre nego što magazin i zvanično bude distribuiran. 

Donacija od 3.000 RSD 

Svaka donacija u iznosu od 3.000 RSD ili više na poklon će dobiti drugi broj Oblakoder magazina sa posvetom, set stikera, bedž i Oblakoder ceger. Troškove slanja paketa snosi Oblakoder, a paket stiže na vašu adresu pre nego što magazin bude dostupan javnosti.  

Donacije od 5.000 RSD 

 Svaka donacija u iznosu od 5.000 ili više na poklon dobija drugi broj Oblakoder magazina sa posvetom, Oblakoder ceger, set stikera, bedž i dizajnirane čarape na kojima se nalazi naša maskota – gorila koja grli Oblakoder. Ovaj paket takođe šaljemo pre promocije časopisa i snosimo troškove pošiljke. 

Donacije od 10.000 RSD 

 Svaka donacija u iznosu od 10.000 ili više na poklon dobija drugi broj Oblakoder magazina sa posvetom, Oblakoder ceger, set stikera, bedž, a pored čarapa na kojima se nalazi gorila koja grli Oblakoder, dobijate i majicu sa istim motivom. Troškovi dostave su i ovde uračunati. BUDŽET: 

Štampanje: 385.000 RSD 

Ilustracija naslovne strane: 23.515 RSD 

Lektura i korektura: 20.000 RSD 

Prelom: 40.000 RSD 

Dizajn ilustracija: 30.000 RSD 

Fotografije: 30.000 RSD 

UKUPNO: 528.515 RSD 

Kampanju možete podržati online donacijom na Donacije.rs ili uplatom na tekući račun Udruženja. Za uplate na tekući račun:

 Podržite štampanje drugog broja Oblakodera i postanite deo naše zajednice! 

IZVEŠTAJ [7. JUN 2022. GODINE]

S obzirom na to da je prvobitni plan bio da odštampamo 500 primeraka na 200 strana i da je došlo do promene broja strana, ali i zbog većeg budžeta, na kraju smo odštampali 800 primeraka časopisa. Za štampanje časopisa bila je zadužena štamparija DMD, koja je odštampala i prvi broj Oblakodera, a troškovi štampe iznosili su 384.208 RSD, što je za 792 RSD manje od sume planirane budžetom.

Naslovnu stranu ilustrovala je mlada grafička dizajnerka Nataša Mihailović i njen angažman pratio je plan budžeta.

Za ilustracije u samom časopisu bili su zaduženi Siniša Janjić, Marija Strajnić, kreatorka brenda Lovers, Milena Trifunjagić poznatija kao Crack and the city, ali i Marija Ognjanov, Strahinja Simić, kao i Milja Šiljakinjić. Budžetska stavka koja je bila planirana za dizajn ilustracija premašena je za 500 RSD, odnosno, umesto 30.000 RSD, potrošeno je 30.500 RSD.

Za fotografije koje se nalaze u našem novom broju mahom su bili zaduženi Artinjan Artinović i Mihajlo Marković, i njihov angažman pratio je plan budžeta.

Budžetke stavke koje se odnose na lekturu i korekturu, kao i na prelom su ostvarene u skladu sa planom budžeta.

Kako je suma koju smo prvobitno želele da prikupimo premašena, višak sredstava je utrošen za izradu dizajniranih čarapa koje su bile deo paketa donatorima koji su za kampanju izdvojili više od 5.000 RSD.

Razlika u planiranom i potrošenom budžetu iznosi 970,88 dinara ukupno, tačnije, potrošeno je 970,88 dinara manje od planirane sume.

Časopis je promovisan na Oblakoderovom rođendanu, 25. maja u Zaokretu, uz prisustvo brojnih saradnika, prijatelja i mladih koji prate Oblakoderov rad, i tom prilikom je mogao da se nabavi po promotivnoj ceni, a pre samog događaja bio je distribuiran donatorima koji su malo ranije od ostalih imali priliku da zavire u sadržaj. Drugi broj Oblakodera se sada može nabaviti u Booka knjižarama.

IZVEŠTAJ 9. MAJ 2022. GODINE

Celih mesec dana prošlo je od uspešno završene kampanje za prikupljanje sredstava za naše drugo štampano izdanje, a ovaj april proleteo je u pripremi sadržaja koje sa nestrpljenjem iščekujemo.

Priprema se sastojala iz nekoliko koraka i faza. Pre svega, trebalo je kontaktirati sa svim potencijalnim sagovornicima i ljudima čije smo priče želele da prenesemo. Radujemo se jer će se u novom broju naći četrdesetak različitih tema koje se tiču kulturnog života, muzičke i književne scene, vizuelne umetnosti, ekologije, ali koje prikazuju i svakodnevna interesovanja, kao i navike mladih.

Ipak, za razliku od prošlog broja, ovaj nećemo deliti po tematskim celinama, već će stranice časopisa predstavljati rubrike na sajtu. Tako ćete zanimljive intervjue čitati u Salonu, u Podrumu ćete se upoznati sa mladim bendovima, društvene teme smeštene su u Lift, dok je Špijunka, standardno, rezervisana za naše kolumniste.

Uporedo sa pisanjem tekstova koji su poslati na lekturu i korekturu, bavile smo se i osmišljavanjem vizuelnog dela časopisa. Pored naše dizajnerke, Olge Đelošević, angažovali smo i fotografe kako bismo imali što autentičnije fotografije i ilustratore koji su za svaki tekst osmislili vizuelno rešenje. Posebnu pažnju poklonile smo i naslovnoj strani, a dizajnerka koju smo angažovali da ilustruje istu u potpunosti je razumela šta smo zamislile i „iz prve” nam je poslala idejno rešenje koje je, ispostaviće se, i konačno.

Ovim putem, otkrivamo vam i par stranica novog broja.

Sledeći korak je štampanje, posle kojeg će donatori koji su nas podržali određenim iznosom dobiti svoj primerak. Ostali – vidimo se 25. maja!

podeli prati

Nosilac projekta

Organizacija:  Udruženje Oblakoder Website:  https://www.oblakoder.org.rs/ Kontakt:  oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder je magazin koji ima za cilj da osnaži mlade i promoviše njihovo stvaralaštvo, pokazujući da mlade interesuju društvo i kultura. Oblakoder otkriva neafirmisane umetnike i umetnice i bavi se pitanjima koja se tiču mladih, ali ukazuje i na probleme marginalizovanih grupa. Kao onlajn magazin, nastao je u maju 2018. godine, a danas ga čini pet devojaka koje, sadržajem koji stvaraju, žele da podstaknu mlade na društvenu odgovornost i stvore zajednicu u koju će mladi imati poverenja.

Donacije građana5.800,00 RSD

Milena Ancelic3.000,00 RSD

Iva Hadnadj1.000,00 RSD

Share fondacija10.000,00 RSD

Petar Mares1.500,00 RSD

Ivan Dzelajlija1.500,00 RSD

Isidora Jovandic1.500,00 RSD

Ivan Pantic3.000,00 RSD

Vera Milovanovic1.500,00 RSD

Anonimno1.500,00 RSD

Andjela Dubljevic1.720,00 RSD

Marko Herman5.000,00 RSD

Andrej Jankovic1.500,00 RSD

Andrija Hadzic1.000,00 RSD

Igor Brdar1.500,00 RSD

Donacije Građana16.200,00 RSD

Natasa Ilic1.500,00 RSD

Djordje Pavlovic1.500,00 RSD

Stefan Milic 1.500,00 RSD

Jelena Vukic1.500,00 RSD

Ivan Loncarevic5.000,00 RSD

Mirjana Caffrey5.329,00 RSD

Monika Gava1.000,00 RSD

Anonimno1.600,00 RSD

Ruzica Zorkic Radicevic1.500,00 RSD

Jana Uskokovic500,00 RSD

Stefan Stefanovic10.000,00 RSD

Milan Bogdanovic1.500,00 RSD

Jovana Rapaic1.500,00 RSD

Anonimno3.000,00 RSD

Milan Todorovic500,00 RSD

ZISKA 15.000,00 RSD

Teodora Kravljanac1.500,00 RSD

Donacije Gradjana158.500,00 RSD

Jovana Popovic1.500,00 RSD

Danica Cudic3.500,00 RSD

Anonimno500,00 RSD

Nikola Vukovic1.500,00 RSD

Marko Simic1.500,00 RSD

Tamara Radojevic1.500,00 RSD

Nikola Rahman3.000,00 RSD

Irina Jemcov3.000,00 RSD

Matea Milosevic10.000,00 RSD

Slobodan Zivanovic10.000,00 RSD

Anonimno1.500,00 RSD

Marko Bogdanovic1.500,00 RSD

Anonimno1.500,00 RSD

Nastasja Deretic1.500,00 RSD

Radomir Djelosevic10.000,00 RSD

Ognjen Zivkovic 1.500,00 RSD

Bojana Bojic 1.500,00 RSD

Svetlana Zivanovic10.000,00 RSD

Jovan Bogdan10.663,00 RSD

FEMIX FEMIX10.000,00 RSD

Sofija Mitrovic10.000,00 RSD

Masa Senicic1.500,00 RSD

Jovana Jankov3.000,00 RSD

Anonimno1.500,00 RSD

Marko Djukic1.500,00 RSD

Milos Stankovic1.500,00 RSD

Milos Stankovic1.800,00 RSD

Nevena Todorovic1.500,00 RSD

Marko Bozidarac2.000,00 RSD

Iva Arifaj500,00 RSD

Milan Jankovic10.000,00 RSD

Nevena Ivanovic1.500,00 RSD

Anonimno525,00 RSD

Njuz net 3.000,00 RSD

Marko Banduka2.000,00 RSD

Silvija Vojnic Rogic 1.500,00 RSD

Katarina Mitic Minic1.500,00 RSD

Sanja Duricic1.500,00 RSD

Milja Sijakinjic1.500,00 RSD

Sava Ilic1.500,00 RSD

Julijana Mirosavljevic1.500,00 RSD

Olga Radovic2.096,00 RSD

Nikola Stankovic10.000,00 RSD

Milan Jakovcevski1.764,00 RSD

Lara Peric1.500,00 RSD

Anonimno1.000,00 RSD

Stefan Petrovic500,00 RSD

Stefan Petrovic1.000,00 RSD

Ana Matic1.500,00 RSD

Monika Husar5.000,00 RSD

Aleksa Gajic2.000,00 RSD

Anonimno3.000,00 RSD

Violeta Sretenovic 1.500,00 RSD

Emilija Novakovic10.000,00 RSD

Nevena Mijatovic1.500,00 RSD

Dusan Mikic3.000,00 RSD

Anonimno500,00 RSD

Anonimno400,00 RSD

Anonimno5.000,00 RSD

Stevan Vranes2.115,00 RSD

Milena Dragicevic Sesic5.000,00 RSD

Jelena Pjevic1.500,00 RSD

Lidija Kandolf3.000,00 RSD

Anonimno1.175,00 RSD

Lana Bastasic3.000,00 RSD

Glitch Records5.000,00 RSD

Aleksa Krstic1.500,00 RSD

Anonimno1.500,00 RSD

Jelena MILICEVIC1.500,00 RSD

Hajdana Kostic3.000,00 RSD

Kristina Nikolic1.500,00 RSD

Ana Kostadinovic1.500,00 RSD

Danijela Folic1.500,00 RSD

Anonimno3.000,00 RSD

Sinisa Djelosevic10.000,00 RSD

Magdalena Tarajic1.500,00 RSD

Monika Gava1.500,00 RSD

Anonimno1.500,00 RSD

Dejan Jablanovic1.500,00 RSD

Katarina Kel3.000,00 RSD

Chapter 4 doo Chapter 4 doo20.000,00 RSD

Milena Avramovic Bjelica5.000,00 RSD

Snezana Pajkic1.000,00 RSD